7 parasta ilmaista sovellusta opiskelijoille

Harvassa ovat enää ne opiskelijat, jotka jättävät läppärin kotiin ja luottavat pelkkään lyijykynän ja muistiinpanovihon voimaan. Vielä harvemmassa ovat ne opiskelijat, jotka eivät käyttäisi luentojen, seminaarien ja oppituntien lomassa älypuhelinta – harmillisen usein luuri tarttuu kuitenkin käteen Instagramin, WhatsAppin tai Tinderin selailun takia. Mutta tottahan toki älypuhelinta voi käyttää myös opiskelujen tukena. Seuraavaksi tutustummekin seitsemään parhaaseen ilmaiseen sovellukseen, jotka soveltuvat erityisesti opiskelijoille.

1. Office Lens

Microsoftin ilmainen Office Lens tekee kirjoitetun ja painetun tekstin skannaamisesta tietokoneelle helppoa. Tarvitset vain älypuhelimen kameran ja kohtuullisen hyvän valaistuksen ja pian jo pääsetkin editoimaan harakanvarpain kirjoitettuja muistiinpanoja tietokoneen tai puhelimen tekstieditorissa. Okei, aivan mystisimpiä koukeroita ei Office Lenskään osaa välttämättä tulkita tekstiksi. Mutta erittäin hyvin toimiva sovellus kyseessä kuitenkin on.

2. Google Translate

Suomalainen opiskelija törmää miltei alalla kuin alalla vieraskieliseen kirjallisuuteen. Aina välillä eteen tulee tekstejä, jotka on kirjoitettu sellaisella vieraalla kielellä, josta ei välttämättä ole hölkäsen pöläystä. Toisaalta myös englannin tai muun tutun kielen sanasto voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Maksuton Google Translate -käännösohjelma puhelimessa auttaa näissä tapauksissa, ja esimerkiksi vieraita kirjoitusmerkkejä sisältävän venäjän ja kiinan tapauksessa se osaa tulkita merkit kameran avulla.

3. Frank

Suomalaiselle korkeakoulussa tai toisella asteella opiskelevalle opiskelijalle Frank App on erinomainen apuväline – mobiili opiskelijakortti, joka tarjoaa keskitetysti kaikki opiskelijaedut yhden sovelluksen alla. Ok, suoraan opiskeluun se ei ehkä auta, mutta opiskelijaelämän täysipainoiseen elämiseen kyllä!

Vaihtoehtona myös Pivo – suuria eroja ei toiminnallisuuksissa ole, joten testaa vaikka molemmat ilmaiset sovellukset.

4. Cram

Niin kutsutut flashcard-sovellukset ovat suureksi avuksi asioiden opettelussa. Etenkin vieraiden kielten sanastossa ja toisaalta erilaisten käsitteistöjen opettelussa Cram on yksi parhaista tämän lajityypin sovelluksista ja sisältää kaksi erilaista opiskelutilaa. Periaate on siis melko yksinkertainen: sanoja esitetään ja niitä yritetään muistaa sovelluksen niitä tentatessa. Verkosta löytyy valtava määrä valmiita korttitiedostoja, jotka saa helposti ja ilmaiseksi ladattua Cramiin.

5. Evernote

Evernote on jo vuosien ajan ollut mukana monenlaisissa opiskelijoille ja ammattilaisille suunnatuissa sovelluslistauksissa, ja ansaitsee olla mukana yhä edelleen. Kyseessä on suosituin ja monien mielestä paras nykyaikainen muistiinpanosovellus, joka toimii monilla eri alustoilla ja yhdistää erilaisia käyttötarkoituksia ja -tapoja saumattomasti yhteen. Jos etsit uutta tapaa strukturoida erilaisten aiheiden muistiinpanoja ja ylipäätään tehdä niitä, kokeile ihmeessä Evernotea.

6. RealCalc Scientific Calculator

Jos olet luonnontieteellisesti suuntautunut tai edes pitkän matematiikan pänttääjä, tieteellinen laskin on varmasti tarpeen. Siinä tapauksessa RealCalc Scientific Calculator vastaa varmasti tarpeisiisi. On miltei pienoinen ihme, että näin monikäyttöinen sovellus on täysin ilmainen. Visuaalisesti ei ehkä kaikkein kaunein, mutta hei – se on laskuri. Valitettavasti RealCalc on saatavilla vain Androidille, joten iOS-käyttäjät joutuvat etsimään vaihtoehtoisen sovelluksen.

7. SimpleMind

Mikäli olet sitä opiskelijatyyppiä, joka on mieltynyt mind mapien eli miellekarttojen tekemiseen, SimpleMindin ilmainen Lite-versio varmastikin on keveydessään ja yksinkertaisuudessaan mieleesi. Vaivaton sovellus käyttää, ja mikä parasta, samat kartat ovat käytettävissä niin läppärillä kuin puhelimella, kiitos SimpleMindin verkkosivujen.